„Sekundės“ korespondentės Ingridos Nagrockienės pagamintas karštas šokoladas įtiktų tiek smaližiui, tiek aštresnio skonio mėgėjui. Jame yra visko: ir kartaus šokolado, ir švelnios grietinėlės, ir tonizuojančio paprikos aštrumo.
Šiam žiemiškam patiekalui reikės:
100 gramų juodojo šokolado – kuo kartesnis, tuo geriau,
200 ml 30 proc. riebumo grietinėlės,
150 ml pieno,
2 šaukštų rudojo cukraus (jei mėgstate saldžiau, nepakenks ir trečias šaukštas),
po žiupsnį druskos, cinamono, aitriosios paprikos.
Pasak Ingridos, išvirti tiršto skanaus šokolado nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti.
Taigi, į puodą suberiame sulaužytą šokoladą (nebūtina labai smulkinti), supilame grietinėlę, pieną, cukrų, beriame truputėlį druskos – ji sustiprins saldumą, šiek tiek aitriosios paprikos miltelių ir, žinoma, nepamirštame žiemos prieskonių karaliaus cinamono.
O tada kaičiame viryklę ir visą šį mišinį pradedame šildyti. Atidžiai stebėkite, kad nepradėtų svilti ir kad neužvirtų! Kaitinamas šokoladas darosi vis tirštesnis. Nepamirškite vis pamaišyti!
Maišant kaitinti pakanka maždaug 10–12 minučių.
Karštą tirštą šokoladą išpilstome į puodelius ir užbarstome smulkintų riešutų.
Kvapnių ir malonių akimirkų!