Sviestą išlydykite ir ataušinkite.
Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius ir kefyrą. Pasūdykite, suberkite cukrų ir sodą, išmaišykite plaktuvu. Berdami miltus, vėl išmaišykite ir baigę padėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Po ketvirčio valandos išėmę tešlą įmaišykite sviestą ir pradėkite kaitinti keptuvę ant vidutiniškai stiprios ugnies.
Karštą keptuvę sutepkite aliejumi, pilkite samtelį tešlos, pasirūpinkite, kad ji lygiai pasklistų.
Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį.
SILKĖS SU ŽALIAISIAIS OBUOLIAIS ĮDARAS
Silkę išvalykite. Obuoliui išpjaukite šerdį, minkštimą supjaustykite mažyčiais kubeliais.
Porą perpjaukite išilgai, gerai išplaukite po tekančiu vandeniu, supjaustykite pusžiedžiais.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite majonezą, citrinos sultis ir grietinę. Pridėkite silkės, obuolių, porų. Išmaišę pagardinkite masę kaparėliais, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kariu. Vėl gerai išmaišykite ir paragaukite – gali trūkti citrinos sulčių ar majonezo.
Prieš aptepdami blynus, įdarą palaikykite šaldytuve 8–12 val.