Poetiškai nusiteikusi „Sekundės“ skaitytoja Silvija N. laiške prie atsiųsto recepto rašo: „Pabandę pasigaminti šį desertą, su kiekvienu jo kąsneliu vis plačiau šypsositės, mėgaudamiesi sodriu šokolado skoniu ir vasarą taip trokštama ledų gaiva. O kur dar uogų aromatas…“.
Skubame dalytis šio gal greičiau prišauksiančio šilumą skanumyno receptu.
Reikės (2 porcijoms):
0,5 stiklinės kvietinių miltų,
1 šaukšto (su kaupu) kakavos,
3/4 šaukštelio kepimo miltelių,
3 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
0,5 stiklinės karštos kavos,
1 šaukšto pieno,
2 šaukštų aliejaus,
1 kiaušinio,
20 g juodojo šokolado,
150 g plombyro,
šviežių uogų arba vaisių (papuošti).
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Miltus, kakavą, kepimo miltelius, cukrų ir druską sumaišykite.
Atskirai sumaišykite karštą kavą su pienu, aliejumi ir kiaušiniu – plakite, kol masė taps vientisa.
Sujunkite sausus ir skystus ingredientus, užmaišykite skystą tešlą. Baigdami įberkite smulkiai suskaldyto šokolado.
Tešlą supilkite į dvi stiklines, padaliję po lygiai. Pašaukite į orkaitę 10–15 minučių. Kai iškeps, atvėsinkite, ant viršaus uždėkite rutuliuką ledų, papuoškite šviežiais vaisiais arba uogomis (idealiai tiks šilauogės, vyšnios, braškės, avietės, figos) ir iškart patiekite.
Ir JI ateis.