SAVAITĖS RECEPTAS. Saldus energijos kąsnelis

SAVAITĖS RECEPTAS. Saldus energijos kąsnelis

Pavasariui kviečiant į lauką, prie rytinės kavos puodelio reikia ne tik skanaus, bet ir energijos suteikiančio skanėsto.

Todėl kartu su „Sekundės“ skaitytoja Ramune siūlome išmėginti ir tikrų smaližių gomurį nudžiuginantį desertą su riešutais. Juk griliažo pagrindą sudarantys kapoti ir kepinti riešutai išsiskiria ne tik savo skoniu, bet yra ir energijos šaltinis.

„Tai yra tikrai ypatingas desertas. Jis tinka bet kokia proga, taip pat ir šventiniams savaitgalio pusryčiams ar pietums“, – išbandyti savo atsiųstą receptą vilioja ponia Ramunė.

Jums reikės:
4 kiaušinių,
500 g cukraus,
400 g sviesto,
200 g grietinės,
250 ml grietinėlės,
400 g miltų,
3 šaukštų kakavos,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
200 g lazdynų riešutų,
citrinos sulčių.

Gaminimas:
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Kiaušinius išplakite su 250 g cukraus iki standžios masės. Inde ant vandens garų ištirpinkite 200 g sviestą, leiskite jam pravėsti ir supilkite į kiaušinių bei cukraus masę. Įpilkite 250 ml grietinės ir gerai išmaišykite. Tuomet sudėkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite. Iš gautos masės iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iškepkite du biskvitus. Juos perpjaukite dar per pusę, kad gautumėte 4 biskvito lakštus.

Keptuvėje apkepinkite riešutus ir sutrinkite juos iki nedidelių gabalėlių. Taip pat keptuvėje išlydykite 250 g cukraus, į jį suberkite riešutus ir užpilkite plonu sluoksniu ant kepimui skirto popieriaus. Leiskite atvėsti ir sutrupinkite iki smulkių gabalėlių.

Iš grietinėlės ir 200 g sviesto suplakite standų kremą, išspauskite į jį pusės citrinos sultis. Sumaišykite su griliažo mase. Kremu pertepkite biskvitus ir jų viršų. Ant viršaus užberkite dar griliažo ir palikite sustingti 1 val.

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų