„Sekundės“ platinimo tarnybos vadovė Rūta artimuosius ir bičiulius jau lepina švelnaus skonio moliūgų ir mangų uogiene. Ji tobulai tinka prie sūrių – ir tradicinio lietuviško varškės, ir gurmaniškų brandintų kietųjų.
O šiai dieviškai skaniai uogienei reikės 800 g išvalyto moliūgo, 2 apelsinų, citrinos, 2 mangų, 500 g uogienių cukraus.
Sutarkuokite moliūgą, nutarkuokite apelsinų ir citrinos žieveles, kubeliais supjaustykite nuluptus apelsinus ir mangus. Viską sumaišykite, įspauskite citrinos sultis ir šią masę virkite 10–15 min. Tuomet supilkite cukrų ir dar pavirkite 10–15 min. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius ir sandariai užsukite. Leiskite atvėsti, o tada – ragaukite.
Tokia uogienė puikiai tiks ir namiškiams pasmaguriauti, ir netikėtam svečiui pavaišinti.