Vasara koreguoja ir „Sekundės“ savaitės receptus – mėsą ir sviestą keičia vaisiai. Paprastu, lengvu ir labai skanių desertinių rutuliukų receptu pasidalino Panevėžio savivaldybės ekologė Rūta Taučikienė. Mylinti gamtą, prižiūrinti miesto ekosistemą Rūta yra ir virtuvės virtuozė – pabandę šiuos sveikuoliškus rutuliukus, darysite dar ir dar.
Taigi, ant stalo reiktų pasidėti:
1 saują džiovintų slyvų,
1 saują natūraliai džiovintų abrikosų,
1 saują džiovintų spanguolių,
lazdyno riešutų.
Gaminimo eiga gana paprasta.
Džiovintus vaisius pamirkyti 1 val. vandenyje, nuplauti ir susmulkinti „S“ formos smulkintuvu arba sumalti mėsmale. Formuoti rutuliukus, o į jų vidų įdėti riešutą. Rutuliukus apvolioti aguonose, sezamų sėklose, kokoso drožlėse ir dėti valandai į šaldytuvą.
Skanaus!