SAVAITĖS RECEPTAS. Ruginių miltų obuolių pyragas

SAVAITĖS RECEPTAS. Ruginių miltų obuolių pyragas

Rutina ant stalo įgrysta ne mažiau nei rutina kasdienybėje. Jei trokštate nuo jos pabėgti ir surasti naujų skonių, išbandykite šį receptą, atsiųstą „Sekundės“ skaitytojos Rūtenės.

„Kiekviena save gerbianti šeimininkė turi obuolių pyrago receptą. Ne išimtis ir aš, – rašo ponia Rūtenė. – Tačiau manasis receptas turi išskirtinumą, kuris pyragui suteikia visiškai kitokį skonį ir yra sveikesnis, – ruginius miltus.“

O kas gi nenorėtų mėgautis sveikesniu pyragu? Taigi skubame dalintis receptu ir vardinti, ko reikės.

Tešlai:

250 g ruginių miltų,

100 ml vandens,

40 ml alyvuogių aliejaus,

1 arbatinio šaukštelio druskos,

žiupsnelio kardamono;.

Įdarui:

2 obuolių, apelsino, saujos spanguolių, medaus, cinamono.

Sumaišykite visus tešlai skirtus produktus, iškočiokite apskritimą, įklokite į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 5 minutes. Vieną obuolį supjaustykite nedideliais šiaudeliais, kitą – plonomis skiltelėmis. Nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis apelsiną. Ant pagrindo pirmiausia sudėkite šiaudeliais supjaustytus obuolius, tada skilteles, apelsinus, užberkite spanguolių. Jų nepadauginkite, kad nebūtų per rūgštu. Ant viršaus sudėkite medų, užberkite cinamono. Kepkite 20 minučių.

Ponios Rūtenės vaikai šį pyragą vadina obuolių pica. O kaip paragavę pavadintumėte jūs?

Skanaus!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų