„Sekundės“ skaitytoja Virginija redakciją palepino tokiu burnoje tirpstančiu, švelnaus skonio ir žaviai papuoštu – tiesiog karališku desertu. Jį pagaminti labai lengva.
Šiam Virginijos obuolių pyragui reikės:
4 kiaušinių,
stiklinės cukraus,
stiklinės miltų,
3–4 obuolių,
cinamono.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi. Į šią masę supilkite miltus ir gerai išsukite. Iki purumo išplaktus kiaušinių baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą. Masę supilkite į kepimo formą.
Obuolius supjaustykite skiltelėmis ir apiberkite cukrumi bei cinamonu. Išmaišę sukiškite į tešlą. Pyragas iki 180–190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepa maždaug 30–40 minučių, kol parusvėja. Iškepusį apibarstykite milteliniu cukrumi, galite papuošti uogomis. Virginija jį apibėrė šilauogėmis.
Skanių ir jaukių rudeniškų akimirkų!