Originaliu receptu dalinasi ir su miesto gimtadieniu visus sveikina nuolatinė dienraščio „Sekundė“ skaitytoja, panevėžietė Emilija.
Mums reikės:
traškių salotos gūžės;
3–4 pomidorų;
2–3 trumpų agurkų;
1 mėlynojo svogūno;
1 raudonos paprikos;
1 vištienos filė;
vištienos prieskonių mišinio (rozmarinas, paprika, čiobrelis, pipirai, kalendra);
3–4 v. šaukštų majonezo;
1–2 v. šaukštų vandens;
1 skiltelės česnako;
aliejaus kepti.
Vištienos filė supjaustykite juostelėmis pamarinuokite mėgstamuose prieskoniuose su šlakeliu aliejaus. Prieskonių nepagailėkite!
Salotų gūžę supjaustykite į didelę lėkštę, ant viršaus sudėkite smulkintus pomidorus, agurkus bei svogūną.
Papriką supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite su šlakeliu aliejaus. Sudėkite ant daržovių.
Toje pačioje keptuvėje pakepinkite vištieną. Sudėkite dar šiltą ant daržovių.
Belieka pagaminti padažą. Dubenėlyje sumaišykite majonezą, vandenį, aliejų su prieskoniais, kuriame kepė paprika bei vištiena, įspauskite česnako skiltelę, išmaišykite ir užpilkite salotas.
Skanaus!