Šis gėrimas ne tik gydo kosulį, bet ir padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį, pagerina odos būklę, valo toksinus iš organizmo.
Gėrimui pagaminti jums reikės pusės kilogramo morkų, šiek tiek vandens ir 3–4 šaukštų natūralaus medaus.
Paruošti išties paprasta. Bet juk paprastume ir slypi genialumas!
Pirmiausia nuplaukite ir nuvalykite morkas. Morkas virkite iki minkštumo, tačiau būtina, jog liktų skysčio, kuriame jos buvo verdamos. Atvėsinkite, padarykite iš morkų košę. Įdėkite medaus į vandenį, kuriame virė morkos, ir sumaišykite su morkų koše.
Gėrimas paruoštas! Gerti galite bet kuriuo metu, kada tik norite ir jaučiate poreikį.
Morkose yra flavonoidų, mineralinių medžiagų (kobalto, kalio, geležies, vario, fosforo, jodo), fermentų ir vitaminų B1, B2, B6, C, E, K, pantoteno rūgšties. Taip pat morkos turi daug (palyginti su kitomis daržovėmis) nikotino rūgšties – vitamino PP ir karoteno – provitamino A.
Komentarai
Aš geriu nuo kosulio ką tik išspaustas morkų sultis. Tikrai padeda.
Prisimenu, jau vaikystėje žinojau, kad morkos yra sveikatos šaltinis. Tačiau vis neprisiruošiu jų užsiauginti pati, pernai pirktos sėklos vis dar guli stalčiuje…