Pedagogės vasarišką skanėstą tiesiog dievina jos artimieji ir draugai.
2 stiklinių šviežių braškių,
1 stiklinės žemuogių,
150 g biskvito,
0,5 l natūralios 30 proc. riebumo grietinės arba graikiško jogurto,
1,5 valgomojo šaukšto želatinos,
30 g vanilinio cukraus,
0,5 valgomojo šaukšto aguonų,
cukraus pagal skonį,
žaliosios citrinos,
0,5 l įvairių uogų želės gabaliukų.
Želatiną užpilti 0,5 stiklinės šalto vandens ir palaukti, kol išbrinks. Tada truputį pašildyti iki skystos masės ir į ją supilti grietinę arba graikinį jogurtą, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos sultis, cukrų. Į pasirinktos formos dugną išdėlioti pusę normos biskvito gabalėlių, sudrėkintų mišiniu iš citrinos, vandens ir cukraus arba sultimis. Paskleisti 1 stiklinę braškių, 0,5 stiklinės žemuogių ir želės gabaliukų. Užpilti pusę normos grietinės arba graikiško jogurto, sumaišyto su ištirpinta želatina. Tą patį pakartoti antram sluoksniui. Užpildytą formą įdėti į šaldytuvą ir kantriai laukti, kol sustings.
Želės gabalėliams reikia: 1 l vandens, 3 valgomų šaukštų želatinos, 1 stiklinės uogų, citrinų sulčių, cukraus pagal skonį. O jei paprasčiau – ją pasigaminti tiesiog iš pakelio.
Desertą galima papuošti braškėmis.
Skanaus!