Už lietuviškų gėrybių kilogramą prašoma dešimties eurų. Braškių augintojai tvirtina, kad ilgainiui uogos pigs, bet tai priklausys ne tik nuo oro sąlygų, bet ir kaimynų derliaus.
Antradienis buvo pirmoji diena, kai šiltnamiuose užaugintomis braškėmis pradėjo prekiauti panevėžietis ūkininkas Andrius Dilinda. Pirmųjų uogų kiekiai nėra dideli, tad ūkininkas kol kas į turgų neskuba. Kaip eisis prekyba pirmosiomis braškėmis, A. Dilinda nusprendė išbandyti uogomis prekiaudamas kelyje Panevėžys – Kupiškis, netoli Šaukliškių, kur ir yra jo ūkis.
„Vieni, pamatę kainas, pravažiuoja, kiti sustoja nusipirkti. Per pirmąją valandą pardaviau šešis kilogramus“, – pasakojo A. Dilinda.
Visą straipsnį skaitykite gegužės 26 dienos (trečiadienio) „Sekundės“ laikraštyje.