Site icon sekunde.lt

Viktoras Uspaskichas grįžta

Darbo partijos įkūrėjas pareiškė grįžtantis į partiją – Viktoras Uspaskichas parašė Kėdainių skyriui prašymą vėl įstoti į šią politinę organizaciją.

BNS nuotr.

Darbo partijos įkūrėjas pareiškė grįžtantis į partiją – Viktoras Uspaskichas parašė Kėdainių skyriui prašymą vėl įstoti į šią politinę organizaciją, pranešė Darbo partijos informacijos centras.

Tiesa, iš politikos pasitraukusio V. Uspaskicho prašymą dar turi apsvarstyti partijos Kėdainių skyriaus taryba.

Su pačiu V. Uspaskichu žurnalistams kol kas nepavyko susisiekti. Iš Darbo partijos jos patriarchas išstojo dar 2015 metų gruodį, tačiau yra garbės pirmininkas.

Penktadienį Širvintose „darbiečiai“ rinkosi į savo partijos Tarybos posėdis, kuriame dalyvavo ir V. Uspaskichas. Tačiau nesusirinkus kvorumui, jis neįvyko.

Užtat įvyko diskusiją, kaip ji vėliau buvo įvardyta partijos išplatintame pranešime spaudai. Jos iniciatorė Darbo partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė savo kreipimesi į Tarybos narius ir V. Uspaskichą, pabrėžė, kad „tai, ką Viktoras daro ir akcentuoja savo knygoje, ir yra tikrasis jo kelias, tai yra veikla, su kuria jis gali padaryti žmonėms kur kas daugiau gero, nei pramušinėdamas kelią intrigantams į aukštas Darbo partijos pozicijas“.

Po šio Ž. Pinskuvienės pasisakymo, V. Uspaskichas esą ir pareiškė, kad grįžta į partiją, bei informavo parašęs Kėdainių skyriui prašymą į ją įstoti.

Surengti neeilinį Darbo partijos tarybos posėdį paprašė trečdalis – 37 tarybos nariai. Vienas jų, eksparlamentaras Viktoras Fiodorovas tarybos posėdžio išvakarėse žiniasklaidai teigė, dabar Darbo partijoje trūksta dialogo, nematyti teigiamų poslinkių. Pasak „darbiečio“, V. Uspaskichas kviečiamas, nes su juo bendrauti nori partijos skyriai.

Balandį Kaune su Darbo partijos nariais susitikęs V. Uspaskichas ragino bendražygius ryžtis pokyčiams partijoje ir keisti jos vadovybę.

V. Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metų spalį ir iki 2013-ųjų su nedidele pertrauka buvo jos pirmininku. Tais metais Vilniaus apygardos teismas jį ir kelis kitus „ darbiečius“ pripažino kaltais dėl „juodosios“ buhalterijos. Tuomet politikui skirta ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

2015 metų gruodį, Apeliaciniame teisme baigiant nagrinėti šią baudžiamąją bylą, V. Uspaskichas pranešė pasitraukiantis iš Darbo partijos. Apeliacinis teismas už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą jam skyrė 6,8 tūkst. eurų baudą. Tokią pačią bausmę paliko ir Aukščiausiasis Teismas.

Šiuo metu už Darbo partiją balsuotų apie 3 proc. rinkėjų, rodo BNS užsakymu bendrovės RAIT atlikta apklausa.

Exit mobile version