Kefyras yra įtrauktas į naudingiausių produktų pasaulyje sąrašą. Taigi gerti jį daugiau nei sveika – ir bet kuriuo paros metu.
▪ Kefyras – universalus produktas virškinimui sureguliuoti. Šviežias kefyras vidurius laisvina, senas (pastovėjęs ilgiau kaip 3 dienas) – priešingai, kietina.
▪ Kefyras pasižymi švelniu šlapimą varančiu poveikiu. Dėl to jį gerti rekomenduojama visiems, turintiems bėdų dėl tinstančių galūnių ir padidėjusio kraujospūdžio.
▪ Kefyrą gerkite kuo tuštesniu skrandžiu. Ir su kuo mažiau priedų. O jeigu kefyrą geriate išskirtinai savo malonumui, jis nesugadins nei rytinio, nei dieninio, nei vakarinio meniu.
▪ Gerti kefyrą nakčiai sveika ne ką mažiau, nei gerti jį kitu paros metu. Dar daugiau: išgertas prieš einant gulti, kefyras gerina žarnyno florą ir stiprina miegą. Jame esantys pieno baltymai turi daug aminorūgšties triptofano – bene svarbiausio produkto kokybiškam ir ramiam miegui.
▪ Jeigu metate svorį arba tiesiog norite jį išlaikyti stabilų, puodelis kefyro padės suvaldyti apetitą pačiu sunkiausiu paros metu – vakare. Piktnaudžiauti kefyru prieš miegą nereikėtų nebent žmonėms, iš kurių organizmo labai greitai pasišalina skysčiai, antraip neišsimiegos visą naktį, nes turės lakstyti į tualetą. Jiems saugiausias variantas – stiklinaitė kefyro dvi valandos prieš miegą.
Komentarai
šio straipsnio autorius? Susidaro įspudis, kad parašė pieno perdirbėjas. Daugiau geri, daugiau įbyra į kišenę.