Kilnus paauglių poelgis sujaudino ne vieną

Kilnus paauglių poelgis sujaudino ne vieną

Panevėžyje sporto aukštumų siekiantys trys paaugliai vieną dieną nulėkę į parduotuvę po kojomis išvydo tikrą lobį – piniginę, prikimštą kelių tūkstančių eurų.

Ją pametusiai panevėžietei neįtikėtinai pasisekė. Devintokai padarė viską, kad butą pardavusi ir pinigus pametusi moteris tą pačią dieną juos atgautų.

Įvertino kilnų poelgį

Kasmet, artėjant Kalėdoms, geriausių jaunųjų sportininkų apdovanojimus surengianti Raimundo Sargūno sporto gimnazija šįmet iškilmingoje ceremonijoje pagerbė ir tris savo auklėtinius už kilnų poelgį.

Dėmesio ir pagarbos futbolininkai Matas Baltakys, Liudvikas Ūsas ir dziudistas Tomas Žilys nusipelnė visiems tapę sąžiningumo pavyzdžiu.

„Jie galėjo pasielgti įvairiai, bet pasielgė labai kilniai“, – gimnazistais didžiuojasi mokyklos direktorė Asta Sakalauskienė.

Trijų bendraklasių devintokų sąžinei egzaminą likimas surengė dar lapkričio pabaigoje.

Mokytis ir sportuoti į Panevėžį prieš dvejus metus atvykę klaipėdiškis L. Ūsas, rokiškėnas M. Baltakys ir plungiškis T. Žilys gyvena R. Sargūno sporto gimnazijos bendrabučio viename kambaryje.

Kaip įprasta, vaikinai vieną dieną nulėkė į kitoje gatvės pusėje esančią parduotuvę.

Ir greta jos išvydo ant grindinio besimėtančią piniginę.

Radinys vaikinus šokiravo – piniginė buvo prikimšta grynųjų pinigų. Joje jaunuoliai aptiko ir dokumentus.

Į bendrabutį sugrįžę jaunieji sportininkai nedvejodami puolė ieškoti savininkės.

Akivaizdu, kad skambučio sulaukusiai moteriai turėjo širdis apsiversti ir žemė susiūbuoti.

Dar tą pačią dieną piniginę ji atgavo su visais pinigais ir dokumentais.

Paaiškėjo, kad panevėžietė buvo ką tik gavusi kelių tūkstančių eurų avansą grynaisiais už parduodamą butą.

Trys jaunieji sportininkai Matas Baltakys, Liudvikas Ūsas ir Tomas Žilys stebisi, kodėl visi sureikšmina jų poelgį – jiems net nešovė mintis negrąžinti rastos piniginės su pinigais. D. Butkaus nuotr.

Sujaudino pedagogus

Apie neeilinį įvykį A. Sakalauskienė pasakoja sužinojusi iš gimnazijos bendrabučio auklėtojos.

„Kai atėjusi auklėtoja prasitarė: direktore, nutiko toks įvykis, iš karto nutirpau. Paprastai tokia pradžia nežada nieko gero, pagalvoji, kas atsitiko. O kai papasakojo, kokie kilnūs mūsų berniukai, norėjosi jais pasidžiaugti. Tikriausiai daugelis įsivaizduoja, kad kas rado, to ir bus. Turbūt ir piniginės savininkė nebesitikėjo jos atrasti. Mūsų gimnazistai už tokį garbingą poelgį tikrai verti padėkos“, – sako direktorė.

Jaunuolių poelgio neslėpė likęs sujaudintas ir Panevėžio futbolo akademijos direktorius Darius Butkus.

M. Baltakys ir L. Ūsas yra ir šios akademijos auklėtiniai.

„Štai kokie garbingi žmonės yra sportininkai. Turime didžiuotis tokiais jaunuoliais. Vienas iš tėvų rašė, kad sūnaus tokio poelgio nesureikšmina, bet jei tai nėra norma, labai džiaugiasi, kad jis taip padarė. Sporte svarbiausia pagarba, o jau paskui technika ir rezultatai. Tai pavyzdys visiems“, – sako D. Butkus.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų