ELTA nuotr.

Energetikos ministerija prašo įvertinti „Perlas energijos“ veiksmų teisėtumą

Energetikos ministerija prašo įvertinti „Perlas energijos“ veiksmų teisėtumą

Nepriklausomam elektros energijos tiekėjui „Perlas energija“ informavus savo klientus apie naikinamus fiksuotos kainos planus, pakeičiant juos tiesiogiai su birža susietu planu, Energetikos ministerija kreipsis į Valstybinę energetikos reguliavimo tarybą (VERT) ir Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą (VVTAT), prašydama įvertinti tokio veiksmo teisėtumą.

„Vartotojai, pasirinkdami fiksuotos kainos planus, turėjo lūkesčių, jog tai infliacijos akivaizdoje padės jiems prognozuoti savo išlaidas. Dabar dėl vienašališkų įmonės veiksmų jie to netenka. Aš, kaip ministras, visada būsiu vartotojų ir jų lūkesčių užtikrinimo pusėje“, – sako energetikos ministras Dainius Kreivys.

Pasak D. Kreivio, ministerija šiuo metu vertina susidariusią padėtį elektros energetikos rinkoje, o VERT bei Vartotojų teisių apsaugos tarnybos prašo atlikti teisinį įvertinimą ir užtikrinti vartotojų interesus.

„Dėl Rusijos energetinio šantažo aukštos kainos yra daugumos ES šalių problema, tačiau nėra teisinga nepasiteisinusią verslo riziką perkelti ant vartotojo pečių“, – sako ministras. Jis taip pat tikisi, jog suveiks konkurencija, ir rinkoje esantys kiti tiekėjai galės pasiūlyti patrauklius fiksuotos kainos planus.

Ministerija taip pat atkreipia dėmesį, jog, remiantis VERT išaiškinimu, visi bendrovės „Perlas energija“ pranešimus gavę pirmojo ir antrojo liberalizacijos etapo klientai gali ir nepritarti siūlomoms sąlygoms, reikalauti sutarties sąlygų užtikrinimo arba nutraukti sutartį – tam tereikia laisvos formos rašytinio nesutikimo.

Vartotojui išreiškus nepritarimą pasiūlytam sutarties pakeitimui, tačiau nenurodžius, kad jis pageidauja nutraukti sutartį, lieka galioti tokios sutarties sąlygos, dėl kurių šalys jau yra sutarusios.

Klientai, norintys nutraukti turimą sutartį, turėtų peržiūrėti sutarties nutraukimo sąlygas, joje nurodytus tiekėjo informavimo terminus ir būdus. Jeigu sutartis neterminuota, dažnai užtenka tik informuoti tiekėją prieš 30 kalendorinių dienų ir sutartis nutrūksta. Nutraukiant elektros energijos tiekimo sutartį su fiksuota kaina, klientas turi grąžinti suteiktas nuolaidas, jei jos buvo taikomos.

Komentarai

  • kada šitie parazitai, elektros spekuliantai atsidurs už grotų?

    • Atsakyti
  • Ar ne kamuoliniams atidavėt elektros energijos tiekimą ?

  • Ar Jūs galit vieną kartą taip akiplėšiškai nustoti apgaudinėti žmones?! Nustokit pildytis savo kišenes prieš pasibaiginėjant kadencijoms. Gėda

Rodyti visus komentarus (3)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų