,,Žvilgsnyje" apsilankė ilgamečiai bičiuliai ,,Liūtai".

Spalvinga ,,Žvilgsnio“ vasara

Spalvinga ,,Žvilgsnio“ vasara

Panevėžio aklųjų ir silpnaregių vaikų globos bendrijos ,,Žvilgsnis“ nariai turiningai leidžia šią vasarą.

Vaikai ir jaunuoliai jau džiaugėsi Baltijos bangomis Jūrmalos pajūryje, dalyvavo edukacijoje ,,Juozo Miltinio įkvėpti“, aplankė atnaujintas Panevėžio viešąsias erdves.

Bendrijos „Žvilgsnis“ dienos centre regėjimo negalios varginamus jaunuosius panevėžiečius stiprina buitinė, socialinė reabilitacija, savitvarkos, judėjimo, orientavimosi aplinkoje, Brailio rašto užsiėmimai. Juose likimo negandų palytėtus sušildo geranoriška, draugiška atmosfera. Centro lankytojai šią vasarą pamėgo bičiulišką poilsį vaizdingose Nevėžio pakrantėse. Dienos centro veikla nenutrūks ir per mokslo metus. Bendrijoje visada teikiama kvalifikuota tiflopedagoginė pagalba.

Besibaigiant mokinių vasaros atostogoms ,,Žvilgsnio“ nariai tradiciškai lanko gražiausias Lietuvos vietas. Ekskursijos ne tik dovanoja pakilią nuotaiką, bet ir mažina uždarumą, ugdo pasitikėjimą savimi, stiprina orientavimosi bei judėjimo aplinkoje, savitvarkos, socialinės integracijos įgūdžius. Šiemet ,,žvilgsniukai“ svajoja keliauti po vaizdingąjį Molėtų kraštą.

Regėjimo negalios palytėti vaikai, jaunuoliai, juos auginančios šeimos susiduria su daugeliu problemų. Jas lengviau įveikti bičiulių būryje. Į tai orientuota bendrijos ,,Žvilgsnis“ veikla. Kitais metais bus švenčiamas jos 30-metis. Pirmieji ,,žvilgsniukai“ – ne tik suaugę, bet ir gyvenime sėkmingai įsitvirtinę žmonės, nepraradę nuoširdaus ryšio su bendrija ir vieni su kitais, į susitikimus atvykstantys su savo šeimomis ir vaikais.

Pagalba negalią turinčiam vaikui reikalauja išmanymo, patirties. Todėl šeimas, mokyklas, darželius, kurie augina, ugdo akluosius ir silpnaregius vaikus bei jaunuolius, kviečiame jungtis į draugišką mūsų bendriją ,,Žvilgsnis“. Susidomėjusius naujus narius raginame kreiptis telefonu +370 611 48377.

Stanislova Tamoliūnienė, bendrijos ,,Žvilgsnis“ pirmininkė

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų