Barščiai, bet ne lėkštėje, o prie namų slenksčio

Barščiai, bet ne lėkštėje, o prie namų slenksčio

Nors pavojingų Sosnovskio barščių plantacijos Panevėžyje neplyti, tačiau net ir vienas toks augalas gali pridaryti daug žalos. O jų aptikta ne vien nuošalesnėse miesto vietose, bet ir daugiabučių kiemuose.

Šie augalai nenoriai užleidžia savo pozicijas ir Panevėžio rajone.

Sosnovskio barštis laikomas vienu pavojingiausių tiek aplinkai, tiek žmonėms invazinių augalų. Kniaudiškių ir Klaipėdos gatvių gyventojai sunerimo, kad šalia jų daugiabučių esančios vaikų žaidimų aikštelės išaugęs Sosnovskio barštis gali smarkiai apdeginti žmogų. Apie tai informuota ir miesto Savivaldybė.

Miesto infrastruktūros skyriaus specialistė Rūta Taučikienė sako, kad pagal gyventojų atsiųstą nuotrauką sunku nustatyti, ar panevėžiečius išgąsdinęs augalas tikrai yra Sosnovskio barštis. Visgi tokia galimybė neatmetama, nes ir anksčiau tokių atvejų būta. Pasak R. Taučikienės, prieš keletą metų šis pavojingas augalas aptiktas Projektuotojų gatvės daugiabučio kieme. Jų dabar yra ir šalia Molainių filtracijos laukų, Šermuto upelio griovyje.

Specialistės teigimu, žinomos Sosnovskio augimo vietos šienaujamos.

Tikimasi, kad juos jau pavyko išnaikinti Kultūros ir poilsio parke prie pėsčiųjų tilto. Šiemet jų čia nebesimatė – žaliasis pabaisa rudenį ne kartą buvo iškasamas.

Visą straipsnį skaitykite liepos 27 dienos (trečiadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

Galerija

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų