Išduosime paslaptį – redakcijoje šis pyragas buvo degustuotas, apkalbėtas ir suvalgytas iki paskutinio trupinėlio. Jis tikrai labai skanus.
Taigi, Valentinai ir Valentinos, prie darbo. Ir nepamirškite – čia reikia meilės. Dėkite negailėdami.
Tešlai:
100 g sviesto,
100 g rudojo cukraus,
2 kiaušiniai,
300 g žemės riešutų sviesto,
300 g miltų,
1,5 a. š. kepimo miltelių.
Įdaro sluoksniui:
300–400 g varškės,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai krakmolo,
šaldytų juodųjų serbentų (tinka ir uogienė).
Cukrų išplakame su kiaušiniais, sudedame ištirpintą sviestą ir žemės riešutų sviestą. Išmaišome iki vientisos masės. Sudedame miltus, išminkome tešlą.
Padaliname į dvi, didesnę ir mažesnę, dalis.
Didesnę dalį iškočiojame ir sudedame į kepti skirtą skardą. Ant viršaus dedame uogas.
Antram įdaro sluoksniui imame varškę, kiaušinius, krakmolą, gerai išmaišome ir sluoksniuojam ant uogų. Po to užklojame likusia tešlos dalimi.
Kepam apie 45 min. 180 laipsnių orkaitėje. Atšalusį pyragą apliejam šokoladu, apibarstom riešutais.
Skanaus!