P. Židonio nuotr.

Priverstinis grūdinimasis apkarto

Priverstinis grūdinimasis apkarto

Jau beveik dveji metai, kai Panevėžyje, vieno Nevėžio gatvės daugiabučio gyventojai gali tik pasvajoti apie maudynes karštoje vonioje. Nors sąskaitų už karštą vandenį jie sulaukia kiekvieną mėnesį, tačiau iki jų butų atiteka vos šiltas vanduo.

Gyventojai prašymais išvalyti karšto vandens sistemą užvertė miesto Savivaldybei pavaldžią įmonę Panevėžio butų ūkį. Šio vadovai teisinasi, esą sugedo vienintelis jų turėtas plovimo įrenginys. Įmonė siūlo keisti visą karšto vandens vamzdyną, nors šis sumontuotas vos prieš penketą metų.

Kaip pasakojo Nevėžio gatvės 40A daugiabučio gyventoja Elvyra Živilienė, jau maždaug porą metų jie gyvena be karšto vandens. Atsukus čiaupą, į vonią privarva vos 35 laipsnius siekiantis vanduo.

„Virtuvėje indams plauti teko montuoti elektrinį šildytuvą, o kai einame maudytis į vonią, papildomai prisikaitiname kelis puodus. Kitaip sušaltume“, – pasakojo moteris.

Anot jos, gyvatukas taip pat vos „gyvas“ – net išplautos kojinės per naktį neišdžiūsta. Šitaip gyvena kampiniai butai nuo pirmojo iki pat penktojo aukšto. Nors iš čiaupo bėga vos drungnas vanduo, už išleistus kubus žmonės moka taip pat, kaip už karštą.

Visą straipsnį skaitykite sausio 18 dienos (antradienio) „Sekundės“ laikraštyje.

Komentarai

  • Kreipkitės į Panevėžio apylinkės teismą, ten šildymo ir santechnikos specialistų centras.Bet vanduo vargu ar sušils po jų konsultacijų, nes tik toks supratimas..

  • Renovacija reikalinga ne vien del savaime aiskiu dalyku. Viska iskracius kiek galima slepiamu daiktu rasti, net ir nusikaltimu irankiu……

Rodyti visus komentarus (2)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų