Patikėkite, šis pyragas bus nuostabus Jūsų savaitgalio nuotykis!
Tešlai reikės:
200 g miltų,
100 g sviesto,
30 g grietinės,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukšto miltelinio cukraus,
¼ šaukštelio druskos.
Įdarui:
250 ml vandens,
130 ml citrinų sulčių,
20 g nutarkuotų citrinos žievelių,
180 g cukraus,
¼ šaukštelio druskos,
50 g kukurūzų krakmolo,
3 didelių kiaušinių trynių,
30 g sviesto.
Morenginiam sluoksniui prireiks:
3 didelių kiaušinių baltymų,
¼ šaukštelio druskos,
150 g miltelinio cukraus.
Pirmiausia gaminamas pyrago pagrindas. Miltus reikia persijoti į dubenį, sudėti šaltą kubeliais supjaustytą sviestą ir trinti pirštais, kol susidarys trupiniai. Tuomet sudėti likusias tešlos sudedamąsias dalis ir suminkyti tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve mažiausiai 2 valandoms. Tada tešlą iškočioti, dėti į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens kepimo formą, suformuoti kraštelius. Subadyti šakute ir kepti 190 °C temperatūros orkaitėje 15–20 minučių.
Kol kepa pagrindas, ruošiame įdarą. Į puodą supilamas vanduo, citrinų sultys, suberiamos nutarkuotos citrinos žievelės, cukrus, druska ir kukurūzų krakmolas. Visa tai kaitinti nuolat maišant tol, kol ima tirštėti. Į kitą indą nupylus 3 šaukštus įdaro į juos po vieną įmušti kiaušinių trynius, sudėti sviestą ir viską supilti atgal į puodą.
Morenginiam sluoksniui baltymus su druska išplakti iki putų. Plakant berti po šaukštą miltelinio cukraus ir toliau plakti iki standžios masės.
Ir įdomiausias darbas – suformuoti pyragą. Ant pravėsusio pyrago pagrindo supilamas citrininis įdaras, ant viršaus užtepamas baltymų sluoksnis. O tada pyragas dar 15–20 minučių kepamas 190 0C temperatūros orkaitėje.
P.S. Pasak Rasos, vietoje citrinų sulčių šiam pyragui galima naudoti ir apelsinų, mandarinų. Netgi vyšnių kompotas puikiai tiktų.
Skanaus!
Komentarai
-
- na
- 17:43 2021.10.22
Rodyti visus komentarus (1)siaip tai butu gerai ,kad jau veiduko foto i laikrasti be fotoshopo detu, nes atpazinti zmogaus neimanoma, kiek nufotosopinta)))))