Ponia Emilija prideda kelis šaukštelius svarainių sirupo ir suteikia papildomo žavesio receptui.
Taigi 20–22 cm apvaliai formai bus reikalingi šie produktai:
3–4 obuoliai,
180 g miltų,
2 tryniai,
140 g cukraus,
50 g sviesto,
125 ml pieno,
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.
Trynius plakame maišytuvu su 100 g cukraus, kol masė tampa puri ir pabąla. Sviestą išlydome ir pusę supilame į kiaušinių masę. Supilame pieną ir viską išmaišome. Beriame druską, miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų. Pilame tešlą į formą, ant viršaus sudedame nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius, užpilame likusį sviestą ir pabarstome likusiu cukrumi. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 min.
Ir štai ant stalo garuoja drėgnas, šiek tiek keksą primenantis pyragas.
Skanaus!