P. Židonio nuotr.

Daugiabutį sulaužė smetoniškos technologijos

Daugiabutį sulaužė smetoniškos technologijos

Panevėžyje ekstremali situacija šiuo metu paskelbta ne tik dėl karantino, bet ir dėl įgriuvusio šimtamečio daugiabučio namo Klaipėdos gatvėje.

Jo gyventojai prašė ir Savivaldybės pagalbos tvarkant nelaimės padarinius, tačiau galiausiai į darbus kibo patys. Paaiškėjo, kad namą sulaužė virš mansardos buvęs senas molio ir šiaudų sluoksnis.

Pastaraisiais metais daugiabučiai namai griūva ne tik Vilniuje, kur praeitą savaitę įtrūkus sovietmečių statyto pastato sienoms, evakuoti teko apie 200 gyventojų. Dar senesnis, daugiau nei šimtą metų skaičiuojantis namas, kadaise buvęs medinis dvaras, rudenį įlūžo Panevėžyje.

Čia vieną spalio popietę lubos su visais antrame aukšte buvusiais daiktais įgriuvo į  pirmo aukšto butą. Po nelaimės pavojingai pasviro bei įtrūko išorinė pastato siena, įlinko ir visas stogas.

Visą straipsnį skaitykite kovo 18 dienos (ketvirtadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

Galerija

Komentarai

  • na matosi dauuuug brangaus ir vertingo turto buvo pastogeje, ne nuostabu kad tokio vertybiu kiekio lubos neatlaike)))))

  • žurnalistui reikia atsakingiau žiūrėti į tai ką rašo: Vilniuje žmonės buvo evakuoti ne iš sovietmečiu statyto namo, o iš šiuolaikinio.

    • Pritariu. Šis namelis atliekė virš 100 metų. Sugriovė ne ,,smetoniškos technologijos“, o nepriežiūra. Lyginti su Vilniaus namu beprasmiška

  • ką veikia atitinkamos tarnybos, kad neprižiūri tokių griuvenų techninį stovį? O jei būtų aukų kas atsakys?

  • GĖDA! Kai 21 amžiuje gyvena žmonės tokiuose namuose, o valdžiai į tai NUSISPJAUT.

    • gyventi kaip sovietmeciu ir svajoti kad valdzia turi tavo ukiu rupintis,

      • Atsakyti
Rodyti visus komentarus (6)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų