Tarptautinis maršinių orkestrų, mušamųjų ansamblių ir šokėjų festivalis-konkursas, šeštadienio vakarą drebino “Cido” areną ir miestą. M. Garucko nuotr.

Panevėžio areną drebino būgnai, kaitino šokėjos

Panevėžio areną drebino būgnai, kaitino šokėjos

Tarptautinis maršinių orkestrų, mušamųjų ansamblių ir šokėjų festivalis-konkursas, šeštadienio vakarą drebino “Cido” areną ir miestą.

Su nugalėtojų karūna iš griausmingų varžytuvių išvažiavo slovakų būgnininkai ir Šilutės šokėjos.

Dėl geriausių muzikantų titulo įvairių šalių kolektyvai Panevėžyje susirungė jau ketvirtą kartą. Tai vienintelis toks renginys Baltijos šalyse, kuris vyksta dvikovų principu, laikantis griežtų tarptautinių taisyklių. Kovos tarp ansamblių ir orkestrų trunka po 90-120 sekundžių.

Kiekviena komanda groja paeiliui, o jas vertina tarptautinė žiūri ir publika. Laimi geriausiai profesionalų įvertinti ir daugiausia aplodismentų sulaukę dalyviai.

“Šiais metais varžybos sulaukė dar gausiau žiūrovų. Žmonės aktyviai palaikė ir rodė simpatijas muzikantams”, – po šventės pasakojo varžytuvių organizatorius ir Panevėžį tarptautiniu mastu garsinančio projekto autorius Remigijus Vilys.

Prisijungė ir šokėjos

Konkurse šiais metais dalyvavo keturi būgnininkų kolektyvai iš Slovakijos, Ukrainos ir Lietuvos. Panevėžio būgnininkai šįkart scenoje nepasirodė. Pasak Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų orkestrų asociacijos prezidento Vilmanto Vapsvos, mūsų krašto muzikantai išvyko mokytis į kitus miestus ir neturėjo galimybės pasirodyti tarptautiniame konkurse. Anksčiau jie čia dalyvaudavo ir tikėtina, kad kitais metais vėl prisijungs prie panevėžiečių komandos.

Šventėje pasirodė ir aštuonios orkestrų šokėjų komandos, tačiau konkurse rungėsi tik trys jų kolektyvai.

Susumavus rezultatus, tarp muzikantų geriausiais pripažinti slovakai, antras liko Odesos kolektyvas, trečią vietą užėmė šiauliečiai. Šokėjų kategorijoje laurai atiteko šilutiškėms, antrą ir trečią vietas pasidalijo Alytaus bei Šiaulių grupės.

 Pamėgtos varžybos

Paplitusios Jungtinėse Amerikos Valstijose, Pietryčių Azijoje, Pietų Amerikoje ir Vakarų Europoje, būgnų grupių varžybos Lietuvą pasiekė 2015 metais. Tokio pobūdžio renginys, organizatorių nuomone, svarbus orkestrinės ir mušamųjų muzikos sklaidai Baltijos regiono šalyse: taip vystosi glaudūs muzikiniai ryšiai, vykdoma edukacinė – kultūrinė veikla, kurios metu pritraukiama begalės žiūrovų ir šios srities žinovų iš viso pasaulio.

Varžybų Baltijos šalyse krikštatėvis R. Vilys pažadėjo, kad ir kitais metais Panevėžys sulauks intriguojančių bei smagių muzikos kovų.

Galerija

Komentarai

  • Tikrai labai puiki šventė buvo. Ačiū!

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų