V. BULAIČIO nuotr.

Pasveikinti Panevėžio atvyko ir galingiausi Lietuvos vyrai

Pasveikinti Panevėžio atvyko ir galingiausi Lietuvos vyrai

Atrodo, kad net gamta sveikino Panevėžį su 514-uoju gimtadieniu, siųsdama saulės bučinius. Tad ir sekmadienį panevėžiečiai gausiai rinkosi miesto širdyje į šventinius renginius.

Kas atėjo pasiklausyti meno kolektyvų iš įvairių Europos šalių, kas pasivaikščioti po mugę, o kas pasigrožėti stipriausiais Lietuvos vyrais. Mat pačioje Laisvės aikštėje vyko Lietuvos galiūnų čempionato finalas, kuriame dėl stipriausiojo vardo varžėsi net devyni kandidatai. Juos palaikyti taip pat atvyko ir kultūristas Andrius Pauliukevičius su savo žaviąja žmona Ilka Adams.

Galiūnų varžybos

Devyni stipriausi Lietuvos vyrai – Martynas Brusokas, Donaldas Andriulis, Darius Janutis, Audrius Jokūbaitis, Mindaugas Jaras, Antanas Žiurauskas, Vidas Blekaitis, Karolis Aleksandravičius bei pasaulio galiūnas Žydrūnas Savickas – atvyko į Panevėžį išsiaiškinti, kas iš jų yra stipriausias Lietuvos vyras. Galiūnams teko varžytis net septyniose rungtyse: padangų vertimo, rąsto kėlimo, net 7,5 tonos sveriančio traktoriaus tempimo, svorio atkėlimo, pritūpimų su svoriais, lagamino nešimo bei akmenų sukėlimo.

Nors visi vyrai buvo pasiruošę rungtynėms, aršiausia kova virė tarp dviejų galiūnų – Žydrūno Savicko ir Vido Blekaičio. Tačiau net šiems patyrusiems sportininkams varžybos nebuvo lengvos. Bet žiūrovai bent jau turėjo, kur paganyti akis. O kad varžybos neprailgtų, ir patys sudalyvauti įvairiose rungtyse.

Nors šventės organizatoriai tokių sunkių rungčių, kaip sportininkams, žiūrovams nedavė, ir šiems teko nemažai paplušėti – sukelti sunkius maišus į traktoriaus kaušą, pakelti svorius ar pagaminti lentyną. Tiesa, drąsuoliai neliko ir be apdovanojimų. Net patys mažiausieji galėjo nusifotografuoti keliantys štangą ar tempiantys, kaip ir galiūnai, traktorių.

Išmoko švęsti

Kol vieni palaikė stipriausius vyrus, kiti susėdę ant pievelės mėgavosi tarptautiniu tautinio meno kolektyvų koncertu „Čia Lietuva“. Čia pasirodė ne tik puikiai panevėžiečiams žinomi Bendruomenių rūmų kolektyvai, bet ir svečiai iš Latvijos, Estijos, Lenkijos bei Gruzijos. O norintieji pasimatuoti tautinį kostiumą galėjo tą padaryti virtualiame fotoveidrodyje – nuotraukas gavo tiesiai į savo elektroninį paštą.

Jau tapo tradicija, kad trečioji miesto gimtadienio šventė skiriama šeimoms, tad panevėžiečiai buvo kviečiami sudalyvauti ar bent jau pasigrožėti įvairiomis sporto varžybomis: prie Bendruomenių rūmų vyko gatvės gimnastų, krepšinio, orientavimosi sporto, dziudo, stalo teniso, sunkiosios atletikos varžybos, o J. Urbšio gatvėje – automobilių slalomo varžybos.

„Seniai nemačiau tiek žmonių. O dar labiau nustebino, kad po truputį mes išmokstame švęsti šventes – be alkoholio ir muštynių.“

V. Kondrotavičienė, panevėžietė

Kaip sakė „Sekundės“ kalbinti panevėžiečiai, renginių ir pramogų gausa pranoko lūkesčius. O dar labiau nustebino tai, kad ir miestiečiai po truputį mokosi tinkamai švęsti šventes.

„Oras tiesiog nuostabus, tad atėjome į miesto centrą pasivaikščioti, apeiti mugę, nes šeštadienį per žmonių minią buvo sunku prasibrauti. Seniai nemačiau tiek žmonių. O dar labiau nustebino, kad po truputį mes išmokstame švęsti šventes – be alkoholio ir muštynių“, – sakė Virginija Kondrotavičienė.

Visa šeima po Laisvės aikštę vaikštinėję Dovilė ir Jonas prisipažino, kad šventėje apsilankė visas tris dienas. Šeimoms su mažais vaikais mieste praktiškai nėra jokios veiklos, tad tokios šventės – viena iš galimybių kitaip praleisti laisvalaikį.

Tiesa, kai aplinkui tiek pagundų, tėveliams teko šiek tiek papurtyti pinigines. Bet miesto gimtadienis juk būna tik vieną kartą per metus.

„Čia buvome penktadienį po darbo, paskui šeštadienį ėjome susitikti su vaikų dievinamais transformeriais, pasisupti ant karuselių, o šiandien atėjome tiesiog pasimėgauti gražia sekmadienio diena. Svarbiausia, kad patiko vaikams, o kai vaikams gerai, gerai ir mums“, – šypsojosi Dovilė su Jonu.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų