Football Soccer - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Lithuania vs Scotland - Vilnius, Lithuania - September 1, 2017 Scotland’s Andrew Robertson celebrates scoring their second goal Action Images via Reuters/Matthew Childs

Pasaulio čempionato atranka: Škotija triuškino Lietuvą

Pasaulio čempionato atranka: Škotija triuškino Lietuvą

Pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Škotijos futbolo rinktinė 3:0 nugalėjo Lietuvos futbolininkus.

25-ąją minutę Stuartas Armstrongas galva pasiuntė kamuolį į vartus po kampinio. Lietuvos gynėjai pralaimėjo oro dvikovą, o vartininkas Ernestas Šetkus išgelbėti jau nesugebėjo.

Po penkių minučių 2000 škotų sirgalių palaikomi svečiai pasinaudojo lietuvių sutrikimu ir nubaudė dar kartą. Andy Robertsonas iš baudos aikštelės prieigų puikiu smūgiu nuginklavo E. Šetkaus ginamus vartus ir vėl nesulaukė pasipriešinimo iš Lietuvos rinktinės gynėjų.

Antrajame kėlinyje E. Jankauskas nesulaukė Lietuvos rinktinės spurto ir metė į kovą Luką Spalvį. Traumų kamuotas puolėjas į nacionalinę komandą sugrįžo po beveik dvejų metų pertraukos. 68-ąją minutę jis pakeitė Artūrą Žulpą ir Lietuvos rinktinės gynyba tapo dar trapesnė.

Tuo pasinaudojo škotai. Glazge lygiąsias išplėšęs Jamesas McArthuras pasižymėjo ir LFF stadione.

Prieš šias rungtynes tylos minute buvo pagerbta neseniai mirusi Lietuvos futbolo federacijos komunikacijos vadovė Vaiva Zizaitė.

Ketvirtą pralaimėjimą patyrusi Lietuvos rinktinė F grupėje su 5 taškais rikiuojasi penkta ir dar labiau apsunkino savo šansus pakilti iš šios vietos. Škotijos rinktinė pakilo į trečiąją vietą.

Pasaulio čempionato atrankoje Lietuvos rinktinė kol kas iškovojo vienintelę pergalę prieš Maltos futbolininkus bei sužaidė lygiosiomis su škotais išvykoje ir slovėnais namuose.

Pirmadienį Lietuvos rinktinės lauks akistata su Slovėnija išvykoje.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų