Trečia tragedija „Teto“ bendrovėje: fakelu virtęs elektrikas sudegė

Trečia tragedija „Teto“ bendrovėje: fakelu virtęs elektrikas sudegė

Panevėžyje, Senamiesčio g. įsikūrusioje elektros energetikos bendrovėje „Tetas“ vos per trejetą mėnesių – trys tragedijos, dvi iš jų baigėsi didelę patirtį turėjusių darbuotojų mirtimi.

Pirmadienį klaikios nelaimės liudininkais tapę bendrovės darbuotojai sunkiai atsigauna po kolegos, 62-ejų Boliaus Šapalo netekties. Transformatorinėje dirbęs darbų vykdytojas, 1 grupės elektrikas žuvo prisilietęs prie aukštos įtampos laidų.

Nuo didelės elektros iškrovos vyras užsiliepsnojo. Kolegų iškviesti ugniagesiai ir greitosios medicinos pagalbos medikai niekuo nebegalėjo padėti.

Net visko matę medikai pripažįsta tokio klaikaus vaizdo dar neregėję – vyras visiškai sudegė. Jų teigimu, nuo tokios elektros iškrovos nelaimėlio gyvybė turėjo užgesti žaibiškai.

Toje pačioje bendrovėje praėjusią savaitę darbuotojams iškraunant iš automobilio metalines konstrukcijas, viena krito ir prispaudė 55-erių vyrą. Išlaisvinti nelaimėlį iš po sunkios konstrukcijos buvo iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, bet iki jiems atvykstant kolegos sugebėjo bendradarbį išlaisvinti panaudoję keltuvą.

Abiejų blauzdikaulių lūžius patyręs vyras šiuo metu gydomas Respublikinėje Panevėžio ligoninėje.

Toje pačioje vietoje prieš trejetą mėnesių krovininiu automobilio manipuliatoriumi į kitą vietą perkeliama ryšių spinta prispaudė 68 metų darbininką. Sunkiai sužeistas vyras buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Po šio įvykio atleistas „Teto“ vadovas Žydrūnas Matuzas. Šiuo metu įmonei vadovauti laikinai paskirtas Edvardas Tarasevičius.

Visų trijų per trumpą laiką įvykusių tragedijų aplinkybes aiškinasi Valstybinė darbo inspekcija (VDI). Ikiteisminį tyrimą pradėjusi Panevėžio apylinkės prokuratūra. Pasak Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio skyriaus vedėjas Rimanto Trotos, atsakingiems asmenims gresia baudžiamoji atsakomybė.

Komentarai

  • Bolius Sapalas ir jo zmona-zmones, kokiu siais laikais vienetai. Saziningi, dori. Tai nepamatuojama tragedija ne tik gerb.Olgai, bet ir visai Velzio bendruomenei. Didele uzuojauta seimai. Tikiuosi kaltieji neissisuks, nes zmona per gera ir nuolanki, kad pakovotu.

  • Nuoširdžiausia užuojauta šeimai ir artimiesiems.

  • Uždaryti tokią nesaugią bendrovę arba pakeisti visą jos administraciją.

Rodyti visus komentarus (3)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų